tisdag, mars 29

Örngottströja

I flera bloggar har jag läst om ett lätt sätt att göra en skön örngottströja. Men eftersom jag saknade örngott som jag kan tänka mig ha på mig, så tog jag ett tygstycke jag köpt billigt. Jag passade på att göra lite mer ärmar än om det varit ett örngott och lade till mudd och kantband. Men jag ska kanske korta ned den nedre mudden, den är skön att ha, men jag tycker det inte riktigt passar in på de övriga delarna.
Lätt att sy och roligt, så här blir det mer örngottströjor.
Mönster: egen komponerat utifrån Soligs beskrivning
Tyg: stuvbit, mudd och kantband

söndag, mars 20

Mössor och en mjukis

Jag har helt fastnat för mjukisblöjorna i fleece hemma. De är verkar sköna på och jag torr att de är luftiga.
Sen har jag sytt mössor, både till A och hennes kusiner som ville ha mer mössor. En del är helt vändbara med ett annat mönstertyg. Några har jag gjort med bara enfärgad insida.



torsdag, mars 17

Trosa

I ett forum på sjalbarn har flera sytt trosor till sig själv och de har även smittat mig med sin sylust. Så jag letade fram en allt om handarbete och hittade ett trosmönster som jag ritade av. Men jag upptäckte att grenen var väldigt smal och midjan väldigt hög, så de ändrade jag direkt. Och jag måste hålla med tjejerna på forumet om hemsydda trosor, det går lätt och är sköna att ha på sig, så nu blir det mer av dessa i min garderob.
Tyg: Stoff och Stil, resår Bibbi
Mönster: ursprung Allt om Handarbete, men omgjort en hel del

söndag, mars 13

Två sätt att använda vaxduk

Haklapp i "vaxduk" och skoskydd i detsamma. Haklappen är i min favoritmodell, dubbelt tyg och utstående ficka. Skoskydden fick jag inspiration från flera andra bloggar som sytt liknande, så jag slog slag i saken och sydde några som jag gett bort och kanske kan sälja till behövande.
Tyg: IKEA vävplast
Mönster: båda är mina egna

lördag, mars 12

Två till

Två blöjor till vårt blöjförråd. En röd Cloth Revolution (lite omgjord) och en turkos ThightyWitheyLittleHipsters Large. Båda har jag gjort som pocket.
Båda fungerar bra. Men skulle vilja göra om mönstret lite på den turkosa, för bättre passform på övre delen av benen, för övrigt sitter den bra. Funderar på att skapa eget mönster med denna typ av knäppning, så det var bra att testa denna en gång till.
Nu testade jag även att sy med Strömmings variant av pocketöppning och den var riktigt smidig, så den ska jag göra fler av. Shampocket som jag gjort annars är bra, men det är lite mer jobb vid klippning och syandet. Så alla tidsbesparingar är bra.
Tyg: PUL (Wanoo), flanell (furulunds) och bomullscollege (tyg från mamma)
Mönster: gratismönstrena Cloth Revolution och Thighty Whitey Little Hipsters
Storlek: Large


söndag, mars 6

Justerbar resår

Jag tänkte berätta hur jag gör justerbar resår i mina tygblöjor, så att du kan testa det du med. :)
Det är ganska enkelt, så jag hoppas att jag kan beskriva det begripligt, om inte så säg gärna till.

1. Klipp ut delarna i de tyg du ska använda
2. Gör pocketöppningen som du önskar
3. Sy ihop dem räta mot räta
4. Vänd på blöjan och sy kanalerna. Jag använder 10 mm resår, så jag brukar sy 15 mm kanaler. Spara lite plats vid fästpunkterna.
5. Vänd blöjan och sy fast bak,(fram) resåren. Jag trär i med säkerhetsnål
6. Benresåren: klipp ut resåren i Large(största storleken) + lite extra för sömsmån och märk ut Medium längden på resåren. Sy en söm på ena sidan av resåren, för att den inte ska repa upp sig.
7. Sätt i knappar i Medium och Large markeringarna. Jag tänker mig att det är bäst att använda den plattare delen av knappen i resåren.
8. Sätt i knappar vid resårens fästpunkter på blöjans baksida.
9. Trä i resåren och knäpp knappen på önskad storlek

Lycka till!

Här är lite bilder på knäppningen:



Här är bild på hela blöjan

fredag, mars 4

Rödluvan

När jag såg att Johanna Ahlard skulle ge ut rödluvan tyget blev jag SÅ glad, för det är ju så fint. Men det var nära att jag missade det och nu är tyget borttaget från shoppen, så det är nog slut. Nu har min del blivit en klänning till A. Johanna kan verkligen skapa fina tyger.
Mönster: Meedom raglan omgjort till klänning. Med muddar som är nedvikbara.
Storlek: 98
Tyg: Rödluvan från Liandlo

torsdag, mars 3

2 års present

En raglantröja till en två åring. Hoppas han blir nöjd med tröjan. Tyget är från Jofotex med natt tåg, ärmarna är i interlock från JNY.
Mönster: Omgjort Meedom form 1
Storlek: 98

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails